11/09/2024

Twee kansen om de wereld te ontdekken met Go Strange

Deze oktobermaand staan er twee spannende Go Strange events op de agenda, georganiseerd door JINT vzw in samenwerking met Gent Europese Jongerenhoofdstad. Beide events gaan door bij Broei in Gent en er is telkens voor ieder wat wils. Of je nu een jeugdwerker bent die internationale projecten wil opzetten, of een jongere die droomt van een avontuur in het buitenland: deze events bieden je de inspiratie en informatie die je nodig hebt.


Vrijdag 25 oktober: Go Strange inspiratiedag

Op vrijdag 25 oktober ligt de focus op jeugdwerkers en jeugdambtenaren. In samenwerking met Gent Europese Jongerenhoofdstad heeft JINT een boeiend programma samengesteld. Dit event is dé kans om te leren van internationale voorbeelden en te ontdekken hoe Europese subsidieprogramma’s jouw organisatie kunnen ondersteunen.

Onder meer op het programma:

  • Gentse jongeren presenteren wat er leeft in hun Europese Jongerenhoofdstad
  • Kies uit vier inspiratiesessies, variërend van ‘Safe(r) space voor en door jongeren’ tot ‘Onderwijs meets jeugdwerk, met focus op inclusie’
  • Geniet van een vegetarische lunch en netwerk
  • Ontdek in twee rondes de Europese subsidies die relevant zijn voor jouw organisatie, met concrete tips en voorbeelden

Schrijf je in

Zaterdag 26 oktober: het Go Strange event voor jongeren

Op zaterdag 26 oktober is het de beurt aan jongeren die dromen van een avontuur over de grens. Tussen 10:30 en 17:00 uur opent Broei in Gent haar deuren voor iedereen die meer wil weten over buitenlandse mogelijkheden. Het event is volledig gratis en toegankelijk voor iedereen, of je nu zin hebt in een snelle kennismaking of een diepgaand gesprek.

Verwacht je aan ...

  • Persoonlijke gesprekken met meer dan 40 organisaties over vrijwilligerswerk, stages, uitwisselingen en meer.
  • Inspirerende infosessies waarin je alles leert over werken, studeren, of reizen in het buitenland
  • Ervaren jongeren delen hun verhalen en avonturen met jou

Schrijf je alvast in en maak kans op een avontuurlijke prijs. Spring binnen wanneer je wil, snuister rond en ontdek alle mogelijkheden om jouw buitenlandplannen te realiseren!

Zien we je daar?